Jeg fik madklubben på besøg og ville gerne lave noget let og lækkert til dem. Spicy nudelsalat var lige sagen, da den serveres kold og derfor kunne laves i forvejen. Jeg lavede ovnbagt laks til, og menuen var et hit hos pigerne!

Salaten er hurtigt lavet, og hvis der er rester, så kan de sagtens gemmes til frokost næste dag.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 2 firkanter nudler
  • ½ mango
  • 2-3 gulerødder
  • ½ pose sukkerærter
  • ½ spidskål
  • ½ rød peberfrugt

Dressing

  • ½-1 rød chili
  • 1-2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. soja
  • Saft af ½ øko citron
  • 1 forårsløg

Pynt

  • Ristede sesamfrø
  • Frisk koriander
  • Evt. rødbedespirer

Start med at koge nudlerne og køle dem af.

Hak derefter chili og ingefær fint, snit forårsløget i tynde skiver og bland det hele med sesamolie, soja, og citronsaft. Mængderne skal måske justeres lidt efter dine egne smagsløg, så prøv dig frem.

Bland de kolde nudler med dressingen. Sørg for at nudlerne er godt dækket.

Skær mango, gulerødder, peberfrugt, sukkerærter og spidskål i smalle strimler og bland dem med nudlerne.

Pynt med ristede sesamfrø, frisk koriander og evt. rødbedespirer (mest pga. den flotte farve). Server med sød chilisauce, ekstra soja, og østerssauce.